KAJ JE KINESIOTAPING – FUNKCINALNO BANDAŽIRANJE ?

Kinesio taping daje oporo in stabilnost  sklepom in mišicam, brez negativnega vpliva na cirkulacijo in obsega gibanja. Uporablja se za zdravljenje bolečine, preventivno vzdrževanje ekstremitete v pravilnem položaju in za zdravljenje edema.

Kinesio taping je tehnika, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Učinkovitost takega načina zdravljenja se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Ta metoda v bistvu izhaja iz znanosti kineziologija, od tod tudi ime “Kinesio”. Mišice niso namenjene zgolj za gibanje telesa, ampak tudi za nadzor pretoka venskih in limfnih sokov, nadzor telesne temperature, itd. Zato nepravilno delovanje mišic povzroča različne vrste simptomov.

Pomembnost funkcije mišic je pripeljala do ideje o zdravljenju mišic tako, da bi aktivirali telesu lastne procese zdravljenja. Z uporabo elastičnih trakov, je bilo ugotovljeno, da je možna pomoč za mišice in druga tkiva, s pomočjo zunanjega dejavnika. Uporaba Kinesio tapinga ustvarja popolnoma nov pristop k zdravljenju živcev, mišic in organov.